Treasure of Pelso

Labrador Retriever Kennel

Nyelvváltó

 • Arthur

  Arthur

 • Arthur

  Arthur

 • Arthur

  Arthur

 • Arthur

  Arthur

 • Arthur

  Arthur

:::  ALBUM >>> :::

Keresés

Ki olvas minket

Jelenleg 41 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Bejelentkezés

Kennelünkben csak akkor vállalunk almot, ha biztosítani tudjuk a minőségi párosítást.

A szülők minden esetben rendelkeznek képességvizsgával, tenyészszemlével és egészségügyi szűrésekkel,  emellett kiállítási eredményekkel.

Számunkra fontos a gazda-jelöltek megismerése. A kicsik első látogatásánál van idő beszélgetni. El tudjuk mondani mire kell felkészülni és miket kell beszerezni.

  Ezek alapján tudunk segíteni a leendő családtag kiválasztásában is: attól függően milyen célra kell a kölyök : kiállítási-, munkacélokra, vagy  családi kedvencnek. 

   Kölykök elvitele:

- a kölykök leghamarabb 8 hetes korban vihetőek el

- minden esetben törzskönyvvel, mikrochippel ellátva, tenyésztői szerződéssel

- a koruknak megfelelő oltásokkal és féregtelenítésekkel

- kölyökcsomaggal együtt, ami tartalmazza az első napokra szükséges tápot, oltási programot, etetési tájékoztatók
 

  Számunkra a legfontosabb a folyamatos kapcsolattartás, segítségnyújtás a gazdiknak. Természetesen
mi is szeretnénk   rendszeresen tájékozódni a kiskutyákkal történő eseményekről, és ha mód van rá, akkor személyesen is meglátogatjuk új otthonában.   Ha úgy érzi, kennelünkből szeretne kölyköt, keressen minket elérhetőségeinken!
 

 

Hogyan vásároljon kölyökkutyát?

a kutyavásárlás szabályai 3+1 tételben

1. NE vásároljon kutyát, amíg nem tisztázta, hogy valóban szeretne-e kutyát és képes lesz-e biztosítani számára a megfelelő életkörülményeket (táplálás, gondozás, szeretet)?

Ne feledje: a kutya pusztulásához vezethet, ha rosszul méri fel igényeit és lehetőségeit!

2. NE válasszon fajtát fénykép alapján! Mielőtt döntene, kérdezze ki mások véleményét (állatorvos, tenyésztő, kutyatartók stb.), keressen fel a kiválasztott fajtát tartó embereket, tenyésztőket, kiképzőket, menjen el kutyakiállításokra, versenyekre és próbálja megállapítani, hogy a fajtára jellemző tulajdonságok valóban megfelelőek-e az Ön számára?

Ne feledje: mindketten szenvedni fognak, ha rosszul dönt!

3. NE vásároljon olyan tenyésztőtől, aki:

 • nem vitte el a tenyészállatokat az előírt tenyésszemlére és kiállításokra, munkavizsgákra, vagy azok ott nem feleltek meg, ezért a kölykök törzskönyve "felülbélyegzett".
 •  nem tudja felmutatni a szülők diszpláziamentességét igazoló okiratokat (súlyos szenvedést okozhat ez az örökletes betegség a közepes- és a nagytestű fajtáknál). Szem és EIC szűrési eredményeket.
 • nem tudja állatorvos által igazolt oltási könyvvel bizonyítani, hogy a szukát egy éven belül beoltatta veszettség, parvo- és coronavírus, szopornyica, fertőző májgyulladás és leptospirózis ellen (a kölykök egészsége szempontjából nagyon fontos az anyai immunitás, hiánya semmivel nem pótolható).
 • nem tudta biztosítani a megfelelő körülményeket (tisztaság, bőséges mozgáslehetőség a szabadban, jó táplálás) a kölykök 7 hetes koráig (edzetlen, rosszul szocializált, vagy beteg kölyköt vehet).
 • nem végezte el kettő hetes korban (!) a kölykök első bélféreg elleni kezelését, s nem ismételte meg ezt kéthetente (csökkent értékű, könnyen megbetegedő kölyköt vehet).
 • nem oltatta be a kölyköket hat hetes korban állatorvossal (!) parvovírusos bélgyulladás ellen (életveszély!).
 • nem végeztette el a kölykök chippezését, vagy más hibájára hivatkozva nem tudja átadni a kölyök törzskönyvét (gyanús).
 • az utcán, vásárban, kiállításokon árusítja a kölyköket, vagy ha az alomban és a kölykök környezetében beteg állatot lát (nagyon veszélyes).
 • nem olyan táppal etette a kölyköket, amellyel az új otthonba kerülés után is folytatható a kölyök táplálása (ha a környezetváltást hirtelen takarmányváltással is jár, betegséghez vezethet).

Ne feledje: a tenyésztő mulasztásai gyakran nem hozhatóak helyre!

+1 NE vegyen kutyát, ha a legfontosabb szocializációs időszakban, vagyis a választás utáni egy-két hónapban nem tud nagyon sokat és jól foglalkozni vele. A fiatal korban elrontott (elhanyagolt, szeretet nélkül nevelt, környezeti hatásoknak ki nem tett) kölykök viselkedészavarait később nagyon nehéz helyrehozni!

Ne feledje: az első perctől kezdve Öné a felelősség!

Jogosan kérdezhetné meg: lebeszélni akarom az ebtartásról? Nem! Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, mekkora felelősség a kutyatartás, s ez a helyes kiválasztással, vásárlással kezdődik. Meglehet, hogy a fenti tanácsok betartása ellenére is rossz idegrendszerű, vagy beteg állatot vesz, de az biztos, hogy minden hiányosság jelentősen megnöveli ennek a valószínűségét.

 

   Köszönöm figyelmét.

L-alom

2017.03.29. Kettő kislány és egy kisfiú született!

K-alom

2015.08.05. Egy barna kislány és kettő barna kisfiú született.

 

 

 

H-alom

2014.07.18.

Amy és Carlos kisfia megérkezett.

 


G-alom

2014.02.19. 1 fekete kislány,1 barna kislány és 4 barna fiú született.

                                                                         Szülők


MultiCh. Wilson od Himalájského cedru                              "HJCH" Pinup Girl z Grodu Hrabiego

                                                                                                               Malmesbury "MISSY"

HD 0/0 "A", ED 0/0 "A" Optigen A by parentage                                          HD 0/0 "A", ED 0/0 "A" Optigen A by parentage

CNM N/N clear, EIC N/N clear , Narcolepsy N/N clear,                                                         EIC N/N clear

HNPK N/N clear,  Pra/Cat. neg., all teeth, Genotyp: bbEE